Na přípravu budete potřebovat:
2 kachní prsa s kůží
sůl, pepř
Na marinádu:
2 vrchovaté lžíce citronovo limetové marmelády ( koupeno v Lidlu)
2PL sójové omáčky
čerstvý rozmarýn a tymián
cca 100ml vývaru nebo vody na podlití
sůl, pepř
Na marinádu:
2 vrchovaté lžíce citronovo limetové marmelády ( koupeno v Lidlu)
2PL sójové omáčky
čerstvý rozmarýn a tymián
cca 100ml vývaru nebo vody na podlití
Postup:
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.
Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny ( lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi.
Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny ( lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi.
Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do
marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při
prudkém opékání by se nám připálila. Maso osušíme a opečeme jej zprudka
na pánvi
nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička.
Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček,
který vložíme do trouby vyhřáté na 220C na 10 minut. Maso musí zůstat
uvnitř růžové a šťavnaté.
Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.
Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.
Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.
Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat