pondělí 10. března 2014

Kachní prsa v limetovo citronové marinádě

Na přípravu budete potřebovat:

2 kachní prsa s kůží
sůl, pepř

Na marinádu:
2 vrchovaté lžíce citronovo limetové marmelády ( koupeno v Lidlu)
2PL sójové omáčky
čerstvý rozmarýn a tymián
cca 100ml vývaru nebo vody na podlití 

Postup:

Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.
Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny ( lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi. 

 
Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se nám připálila. Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička. Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté.
Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.
Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat