pondělí 10. března 2014

Salát s grilovaným hovězím

Na přípravu budete potřebovat:

Množství surovin podle poču strávníků

hovězí steak
ledový salát, popř. směs salátů, rukola apod.
rajčata
papriky
jarní cibulky
vařené zelené fazolky
vařené brambory ve slupce
vejce natvrdo

Na zálivku:
olivový olej
vinný ocet
dijónská hořčice
rozmačkaný stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl 

Postup:

Nejrpve vymícháme dohladka zálivku z výše uvedených surovin. Měla by být krémové konzistence.
Na grilovací pánvi na troše olivového oleje, opečeme papriky, jarní cibulky a na měsíčky nakrájené brambory. Ledový salát natrháme na kousky a rozložíme na talíř, na něj naaranžujeme opečenou zeleninu, rajčata, pokrájené fazolky a vejce na čtvrtky.
Na rozpálené pánvi opečeme maso z obou stran, tak, jak chceme, aby bylo propečené. Necháme chvilku v alobalu odležet a nakrájíme na tenké plátky, který přidáma na salát, pokapaný zálivkou. Maso osolíme a opepříme. 





4 komentáře: