pondělí 10. března 2014

Kuřecí nudličky s červeným ( růžovým ) pepřem a gorgonzolou

Na přípravu budete potřebovat:

1 kuřecí prso
zeleniny si dá každý množství podle sebe:
řapíkatý celer
červená paprika
pórek nebo jarní cibulka
2PL gorgonzoly
cca 150ml smetany s mlékem ( nebo jenom smetany, či obráceně )
celý červený ( růžový) pepř podrcený nahrubo v hmoždíři ( cca 1KL)
špetka soli
olej 


Postup:

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a opečeme na pánvi do světlehnědé barvy. Poté přihodíme veškerou zeleninu nakrájenou taktéž na nudličky, přisypeme podrcený červený pepř a tak 2 minutky restujeme. Zalijeme smetanou s mlékem, přidáme gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit.
Já jsem měla jako přílohu hranolky, ale jistě by šlo i s těstovinami. 


 



1 komentář: